rickson-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense

Rickson Gracie

Bij Gracie Jiu Jitsu Gouda wordt, volgens de filosofie van Rickson Gracie, braziliaans Jiu-Jitsu getraind. Dit houdt in dat niet alleen sport en competitie centraal staan, maar ook aandacht wordt besteed aan zelfverdediging.

Rickson is een 9e dan rode band in de Gracie familie. Zijn technieken worden gezien als de beste ter wereld. Zijn grote talent en toewijding aan de sport resulteert in een ongeslagen record van meer dan 400 gevechten in Braziliaans Jiu-Jitsu, Free-Style worstelen, Sambo en Vale Tudo`s. Rickson is 2x nationale kampioen Free-style worstelen en heeft een gouden medaille in Sambo. Sinds zijn zwarte band heeft hij nooit meer een gevecht verloren.

Rickson Gracie legt de nadruk op een diepere betekenis van de principes van het Jiu-Jitsu. Zijn inzicht in zaken zoals base, timing, connectie, gewichtsverdeling en hefboomwerkingen zijn van een zeer hoog niveau. De perfectie van deze onderdelen zijn vrijwel niet te zien en kun je enkel ervaren of voelen. Rickson staat daarom bekend om zijn ‘Invisible Jiu-Jitsu’ concepten. De instructors van Gracie Jiu Jitsu Gouda hebben meermaals van Master Rickson Gracie zelf les gehad en scherpen regelmatig hun kennis bij via zijn directe leerling en persoonlijke vriend Harold Harder (4e-graads Rickson Gracie black belt).

Rickson-gracie-jiu-jitsu-logo-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense