De Corona-crisis zet de hele wereld op zijn kop. Zo zijn ook de sportscholen in Nederland gesloten waaronder Den Edel Gouda. BJJ-instructeur Frank Strooker nam de situatie serieus en was van plan de quarantaine-tijd uit te zitten tot er weer getraind mag worden in de dojo. Afgelopen week realiseerde hij zich echter dat het waarschijnlijk nog een lange tijd gaat duren en besloot online lessen te gaan geven.

gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-online

Met behulp van de camera op de laptop, een groot TV-scherm en een “Cloud meeting”-programma kan de groep weer bij elkaar komen. Frank’s lessen zijn met name bedoeld om wat afleiding te bieden van het sociale isolement. Om om elkaar weer even te zien en samen te lachen. Een thuis-training-video kijk je tenslotte weer alleen. Zo kan ook worden voorkomen dat leden uit verveling toch risico gaan lopen en met elkaar afspreken. De live-sessies zijn gericht op het verbeteren van souplesse en motoriek met BJJ-gerelateerde bewegingsoefeningen, het leren van BJJ-posities en -submissies en op interactie door middel van vragenronden. De nadruk ligt niet op conditie en kracht, daarvoor zijn intussen meer dan genoeg video’s online verschenen.

Bij de sessies is rekening gehouden dat niet elke deelnemer thuis over sportmatten beschikt en uiteraard dat bijna niemand een partner heeft. Om toch BJJ technieken te kunnen oefenen wordt aan alle leden gevraagd een grappling dummy te maken. Bekijk de foto’s om te zien hoe met diverse items een stevige dummy gemaakt kan worden. Op naar de volgende online training!

Be safe, stay healthy!

Maak je eigen grappling dummy

Voorbeeldoefeningen op de grappling dummy