Gracie Jiu Jitsu Gouda heeft bijgedragen aan de vervroegde heropening van de sportscholen in Nederland. Deze heropening is door het kabinet vervroegd van 1 september naar 1 juli!

Een aantal leden van Gracie Jiu Jitsu Gouda en BJJ Rotterdam/ Unity99 vormden een team dat vorige week zaterdag demonstreerde in Den Haag voor een vervroegde datum. Ook diverse bekende Nederlandse vechtsporters lieten hun stem horen, waaronder Ernesto Hoost. Onze BJJ-ers lieten door middel van een demo zien hoe Braziliaans Jiu Jitsu getraind kan worden rekening houdend met de 1,5 meter afstand. Onder de verenigde vechtsporters was ook Chango Eersel van United Fighters Amsterdam aanwezig om met zijn team te laten zien dat BJJ-end Nederland aan de slag kan ondanks de huidige maatregelen.

De organisator van de protestactie, Satisch Jhamai, zag hoe BJJ-instructeur Frank Strooker in een vroeg stadium van de Corona lockdown een aangepast lesplan uitvoerde met grapplingdummies. Jhamai zag dit als een mooi voorbeeld om aan de politici te laten zien dat er mogelijkheden zijn voor de vechtsporters in Nederland.

Met een trailer vol matten en met-witte-BJJ-gi’s-aangeklede poppen reisden Piet Bijl, Yorick Veraart, Roald Visser, Barry Groeneveld, Casper van Laar, Dave Janzen, Danny Kruithof en Frank Strooker naar Den Haag om voor de camera’s van diverse media te laten zien hoe ze momenteel trainen.

“Ik ben zelf geen sportschooleigenaar, maar ken er genoeg die in zware problemen gaan komen als we 1 september pas weer mogen sporten. Dus wij zijn hier met name om voor hun scholen te demonstreren.”  zegt de Goudse EGJJF-instructeur. “Bij BJJ kom je dichterbij elkaar dan bij elke andere martial art, maar als zelfs wij een oplossing kunnen bedenken om op veilige manier te trainen, dan kunnen andere vechtsporters dat helemaal. De dummy is een manier die wij hanteren, maar er zijn er nog veel meer. Ik snap dat sommige mensen sturing en restricties nodig hebben, maar het gaat hier om ondernemers die deze verantwoordelijkheid gerust kan worden toevertrouwd. Met hun creativiteit kan er veilig worden gewerkt aan de gezonde levenstijl van jong en oud, wat extra belangrijk is in deze tijd.”

We zijn erg blij te horen dat de sportscholen hun deuren weer mogen openen op 1 juli en dat onze inzet niet voor niets is geweest. De eerste stap in de goede richting is gezet. Het is nu aan ons om zorgvuldig met dit vertrouwen om te gaan en stap voor stap te werken naar volwaardige trainingen met knalhard sparren, gemiste blessures en ontzettend veel plezier!

In de media

Omroep West

1-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj_grappling_corona-training-covid19-egjjf_european-grappling-jiujitsu-federation-13

Hart van Nederland

1-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj_grappling_corona-training-covid19-egjjf_european-grappling-jiujitsu-federation-12

AD.nl

1-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj_grappling_corona-training-covid19-egjjf_european-grappling-jiujitsu-federation-1-play

Powned

1-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj_grappling_corona-training-covid19-egjjf_european-grappling-jiujitsu-federation-11

RTV Drenthe

1-gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj_grappling_corona-training-covid19-egjjf_european-grappling-jiujitsu-federation-10

Hoe zien onze trainingen er nu uit?

Na wekenlang afhankelijk te zijn geweest van online trainingen tijdens de corona lockdown, kunnen we elkaar weer ontmoeten op de mat. Maar… vooralsnog met 1,5 meter afstand. Met behulp van grappling dummies, gekocht of zelf gemaakt, kunnen we alsnog ontzettend veel technieken leren. Met pushups, burpees en squats word je fit, maar je leert geen Jiu Jitsu. Vandaar dat Gracie Jiu Jitsu Gouda het lesplan heeft omgegooid om, zowel online als op de mat, BJJ te kunnen trainen. Bekijk de video voor een impressie van de huidige lessen!