Een dreigend wolkendek, maar volgens de weersverwachtingen de beste dag van de week voor de BJJ BBQ van Gracie Jiu Jitsu Gouda en BJJ Rotterdam. Na een aantal afmeldingen van vakantiegangers verschenen er toch zo’n 25 liefhebbers die genoten van de heerlijke buitentraining aan de Reeuwijkse plassen. Ook BJJ Gouda oprichter, gepensioneerd black belt en triathlon atleet Mano Kok kwam een kijkje nemen. Daarnaast kwam BJJ Rotterdam instructeur en 1e graads black belt Danny Kruithof ook even zijn pasgeboren dochter showen.

Een groot zeil, 44 judomatten en een grote partytent werden opgezet. Het eerste uur verzorgde onze instructeur Frank Strooker een les met onder andere sweeps en armklemmen vanuit gesloten en open guard. Het tweede uur ging de muziek aan en kon er vrij worden gespard. Gaandeweg onder het genot van de geur van fikkende kolen en briketten en dichtschroeiende worsten, burgers, garnalen en veel meer.

Niet alleen de leden, maar ook partners waren welkom om zowel mee te eten als kennis te maken met de geliefde sport van hun wederhelft. Het was enigszins zorgwekkend om te zien hoe graag enkele leden de technieken wilden toepassen op hun “plus-one”, maar de sfeer was er niet minder om. En vanwege die goede sfeer zal Gracie Jiu Jitsu Gouda dit soort activiteiten met regelmaat blijven organiseren. Eerst de kilo’s BBQ-vlees er weer vanaf trainen, te beginnen met vanavond!