Een oude bekende uit Italië bracht afgelopen weekend voor de derde maal een bezoek aan BJJ Rotterdam. Frederico Tisi nam tijdens het NOGI-seminar uitgebreid de tijd voor de mannen en vrouwen van diverse BJJ scholen, waaronder van Gracie Jiu Jitsu Gouda.

In een mooie sequence kwamen takedowns, guardpasses en cross side controles aan de orde. De charismatische 3e-graads blackbelt legde haarfijn de kneepjes uit voor een correcte en veilige uitvoering van de technieken. Daarbij creëerde hij een gezellige sfeer met grappige anekdotes en vergelijkingen waarmee hij zijn kijk op jiu jitsu uitlegde. Zijn stijl valt in lijn met die van de EGJJF scholen waar aandacht wordt besteed aan zelfverdediging. “Ik gebruik nooit jiu jitsu die niet geschikt is voor stoten. Competitie is ook een belangrijk onderdeel van jiu jitsu, maar het is een andere manier van toepassen van het gereedschap. Want jiu jitsu is gereedschap dat je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Maar jij bepaalt hoe je het gebruikt. Het is niet goed of fout, doe ermee wat jou gelukkig maakt!”

De zeer sympathieke Italiaan nam na het seminar nog rustig de tijd om vragen te beantwoorden over de reeds behandelde of andere technieken. Tisi is de oprichter van Tribe Jiu Jitsu in Italië, een gemeenschap dat zo’n 35 BJJ scholen telt. Frederico hielp tevens Gracie Jiu Jitsu Gouda-instructor Frank Strooker als coach tijdens de European Championship 2017 in Lissabon. We zijn hem dankbaar voor de leerzame en gezellige zondag. Hopelijk wordt de volgende ontmoeting in Milaan!

frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-8
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-6
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-4
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-2
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-7
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-5
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-3
frederico-tisi_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense-1