Nadat de laatste partijen van het BJJ toernooi, de Rickson Gracie Cup 2018 waren afgelopen, werd de Maaspoorthal in Den Bosch klaar gemaakt voor het seminar van Master Rickson Gracie dat door de EGJJF werd verzorgd. Het event trok veel bekijks vanuit diverse landen. Ook een groep leden van Gracie Jiu Jitsu Gouda liet deze kans niet aan zich voorbij gaan.

Nadat de 9e graads coral belt het seminar inleidde met uitleg over het belang van goede ademhalingstechniek, werd staand begonnen met diverse technieken. Het seminar van de legende was duidelijk anders dan die van andere high level black belts. Rickson onderscheidt zich door zijn focus op sensitiviteit, connectie, balans, en druk. Hij legde voor het oog onzichtbare details uit in plaats van het tentoonstellen van bijvoorbeeld een reeks technieken vanuit een bepaalde positie. Zijn “invisible jiu jitsu” valt door velen pas te begrijpen als men het ervaart. Leuk om te zien was hoe een techniek van een deelnemer direct verbeterde wanneer Rickson Gracie het voordeed. Kleine verschillen, maar een groot verschil in effectiviteit! Aan deze waardevolle technieken wordt ook veel aandacht besteed bij Gracie Jiu Jitsu Gouda.

Ter afsluiting nam Rickson uitgebreid de tijd om met de deelnemers foto’s te maken. Voor ons allen weer een leerzame en onvergetelijke ervaring!

De post gemist over de Rickson Gracie Cup 2018? Klik hier!

rickson-gracie_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense
rickson-gracie_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense3 2
rickson-gracie_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense3
rickson-gracie_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense3