Vorig weekend organiseerde de EGJJF een seminar van Harold Harder. De timing was niet toevallig, want met de streep- en bandexamens binnenkort kregen de kandidaten de kans om hun resterende vragen te stellen tijdens dit seminar. De 3e graads blackbelt voorzag zowel beginners als gevorderden van waardevolle informatie om hun technieken te verbeteren.

Zoals we van Harold gewend zijn, werden de zelfverdedigingstechnieken weer even aangescherpt. Ook in deze technieken zitten veel details verborgen die hebben te maken met connectie en balans. Lastig om correct uit te voeren zoals op het examen gevraagd zal worden, zeker als dit onder enige stress gebeurt. Daarnaast werden ook moeilijkere situaties behandeld waar gevorderden mee worstelden. Zo werd ook weer duidelijk dat je in het Braziliaans Jiu Jitsu nooit uitgeleerd bent.

Naast de waardevolle informatie bieden de seminars ook de gelegenheid om met leden van andere locaties bijeen te komen. Het is vaak erg gezellig en leuk om technieken te trainen met BJJ-ers buiten je eigen gym. Zo bindt de EGJJF een grote groep in Europa en blijven de Rickson Gracie stijl en de self defense technieken gewaarborgd.

harold-harder_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense2
harold-harder_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense5
harold-harder_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense 2
harold-harder_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense3
harold-harder_seminar_egjjf_gracie-jiu-jitsu-gouda_bjj-braziliaans-jiu-jitsu-zelfverdediging_selfdefense6